София, ул. Казбек 57В

+359 878 60 00 71

Екипът на Дентална клиника Дамянов отново зае първите места

Тази есен бе продължението на една добра идея, която Ендо ООД стартира преди няколко години – второто издание на Ендо конкурс и ние с гордост споделяме, че д-р Николета Карапетрова и д-р Пламена Панева спечелиха първите награди в конкурса със своите ендодонтски случаи.
Малко предистория за конкурса – това е състезание между клиницисти, които представят ендодонтски случай от собствената си практика. Арбитър оценява участниците по предварително зададени критерии, съобразени с насоките за качество на кореновото лечение, приети в Консенсусен доклад на Европейско Ендодонтско Общество (Консенсусен доклад на Европейското Ендодонтско Общество International Endodontic Journal, 39, 921-930, 2006.). Организаторите използват платформата Фейсбук за достъпност на случаите, като д-р Борислав Цаневски, представител на организаторите, споделя, че макар и да не звучи много академично, по отношение развитието на лекари по дентална медицина, социалната мрежа се превърна в достъпен и лесен начин да се добереш до знанията и опита на по-напреднали колеги.
В таз годишното второ издание на конкурса в основната група успорвано участие взеха 8 участника от България, и заслужено наградите получиха най-добрите:
1. Д-р Николета Карапетрова – 120 т. – I-ва награда – Система за обтуриране Fast Pack
2. Д-р Нина Нягулова – 115 т. – II-ра награда – Апекслокатор AirPex
2. Д-р Красимир Христов – 113 т. – III-та награда – 5 блистера NiTi Пили по избор от D-Perfect
В категорията „Прохождащ ендодонтист“ / Студент:
1. Д-р Пламена Панева – Фотополимерна лампа – Curing Pen
2. Д-р Хачко Гирагосян

Дентална клиника Дамянов сме сред водещите в България ендодонстски практики и тези награди са безпорно доказателство за това.
Д-р Светломир Дамянов, които e победител на “Ендоолимпиада 2007” и Ендоолимпиада 2012” с вълнение и гордост чeстити на победителите д-р Николета Карапетрова и д-р Пламена Панева и им пожела, да не спират да покоряват нови върхове. Да следват посоката, в която ги е насочил и да продължават да откриват нови хоризонти.

В нашата практика, ние всекидневно решаваме сложни ендодонтски казуси и тримата рамо до рамо даваме втори шанс на безнадежните случаи. С още повече хъс ще продължаваме да спасяваме зъби и да помагаме на наши колеги, за да има повече красиви усмивки около нас!
Спасените зъби, доволните пациенти и благодарните колеги стават все повече и това е силата, която ни пречи да наричаме стоматологията – работа. За нас тя е УДОВОЛСТВИЕ!