София, ул. Казбек 57В

+359 878 60 00 71

Нова усмивка

Какво представляват фасетите и как могат да ни помогнат да имаме красива нова усмивка

Дентална клиника „Дамянов“ Нова усмивка фасети

Фасетите са керамични продукти, които се поставят на предната повърхност на фронталните зъби с цел минимално инвазивно възстановяване и подобряване на усмивката. Много често поставянето на фасети се избира при леко разместени зъби, когато пациентът не желае да се лекува с ортодонтско лечение, при пациенти с множествен кариес на предните зъби, както и при по-тежки случаи на диастеми и треми.

Най-важното за фасетите е, че в повечето случаи изискват минимално изпиляване, а дори в 50-60% от случаите няма нужда зъбът да бъде докосван от пила, преди да бъде поставена плочката от фина керамика.

От естетическа гледна точка фасетите не носят никаква опасност – всичко се случва точно както пациентът го е мечтал, а ефектът е постигане на перфектна усмивка. Постепенният процес на поставяне на фасетите включва неколкократно поставяне на временни зъби, които се нагласят заедно с пациента за достигане на максимален личен комфорт.

След това те се изготвят от чиста керамика – пациентът няма как да не остане доволен, защото при тези естетични манипулации екипът на дентална клиника “Дамянов” се съобразява и с неговото желание. Дори точният нюанс на белия цвят на фасетите се обсъжда внимателно, за да се постигне оптимален ефект при комбинация с допълнително избелване на останалите зъби.

Свържете се с нас и запишете своя час за консултация на телефон +359 878 60 00 71 или на e-mail адрес clinic@damyanovdental.com.