София, ул. Казбек 57В

+359 878 60 00 71

Избелване на зъбите

Идеална усмивка чрез избелване на зъбите – кога и как да го направим?

Дентална клиника „Дамянов“ Избелване на зъбите Избелване на зъбите

Избелването на зъбите е козметична процедура, която възстановява естествения цвят на зъба и може да постигне дори няколко нюанса по-светъл цвят. Тя има различна ефективност при различните оцветявания. Така например зъбите с жълт нюанс се избелват най-добре, с кафеникав нюанс – относително добре, а зъбите със сив нюанс реагират най-трудно.

Избелването на зъбите е идеално за хора, които имат здрави зъби. Короните, фасетите и пломбите не подлежат на избелване. Когато имате поставени пломби, фасети или корони във видимата зона, може да се наложи те да бъдат подменени след избелване.

Избелващите системи използват избелващия агент карбамиден пероксид, който реагира с водата и образува водороден пероксид. Водородният пероксид прониква между кристалите на емайла и избелва депонираните в дентина тъмни петна.

Преди процедурата е задължително отстраняването на зъбен камък и полиране на зъбите. Практически няма противопоказания за избелване на зъбите (когато то е проведено по правилния начин и с правилните средства от професионалист или под негово наблюдение), а най-важното е, че избелването не вреди.

То може да бъде провеждано в кабинет или в домашни условия. Кабинетното избелване се извършва еднократно в клиниката, като ефектът е видим веднага след манипулацията. Избелващият гел се активира по химичен път или чрез осветяването му.

Домашните избелващи системи се нанасят в специално изработени за целта полиетиленови шини, които пациентът носи в домашни условия през деня или през нощта. За изработването на шините се взема отпечатък от зъбите на пациента. Продължителността на домашното избелване е около 10-15 дни. След процедурата може да нанесете в шината реминерализиращ крем – напр. Tooth Mousse, съдържащ CPP-AСР (казеин фосфопептид-аморфен калциев фосфат).

Продължителният ефект на процедурата зависи много и от пигментните храни и напитки (чай, червено вино, кафе и др.), които консумираме, както и от тютюнопушенето.

Oпитът показва, че избелването е трайно, но изисква поддържане. Като следвате няколко прости правила след избелването, зъбите ви винаги ще бъдат по-бели от преди.

Свържете се с нас и запишете своя час за консултация на телефон +359 878 60 00 71 или на e-mail адрес clinic@damyanovdental.com.