София, ул. Казбек 57В

+359 878 60 00 71

Лечение на коренови канали

Какво представлява лечението на коренови канали и кога се стига до умъртвяване на зъб?

Дентална клиника „Дамянов“ Лечение на коренови канали лечение на коренови канали

До кореново (ендодонтско) лечение на един зъб, или както голяма част от пациентите са чували „умъртвяване на зъб (нерв)“ или „вадене на нерв“ се стига, когато инфекцията и токсините на бактериите при кариес достигнат до пулпата (нервът) на зъба. При изчерпване на защитните й механизми се наблюдава необратимо пулпно възпаление (възпаление на нерва) – то се характеризира с много силна теглеща болка, която не се повлиява почти от никакви обезболяващи лекарства. Има и случаи, при които обаче не се наблюдава болка и процесът е хроничен, а до диагнозата се стига при смяна на стара пломба.

Най-честите случаи на коренови лечения в Дентална клиника Дамянов са на ендодонтско релечение (прелекуване на коренови канали). Това е интервенция, която се справя с неуспешно проведени предишни лечения на коренови канали, довели до усложнения като – периодонтити с периапикални изменения (грануломи) или по-сложни случаи на счупени канални инструменти, перфорации и прагове в кореновите канали. Лечението с помощта на дентален микроскоп, нашата отдаденост и огромен професионализъм ни дава възможност да спасим огромен брой „безнадеждни“ за много практики зъби.

В нашата клиника за ендодотските случаи се грижи екип от най-добрите ендодонтисти в България – д-р Светломир Дамянов, победител в две организирани в страната състезания за кореново лечение. Д-р Николета Карапетрова – победител в основната категория на ендо конкурс проведен ноември 2020 г. и д-р Пламена Панева победител в категория „прохождащ ендодонтист“ отново в ендо конкурс ноември 2020 г.

Едно от най-важните признания за нашата работа е фактът, че редица колеги стоматолози изпращат свои пациенти при нас. Тази практика им дава спокойствие, че след завършването на кореновото лечение, те ще могат спокойно да се съсредоточат върху изграждането и протезирането на зъбите на своите пациенти и да имат сигурност в дългосрочен план.

Разликата в последното и поредното лечение е само една – доверете се на нас – екипът на Дентална клиника Дамянов.

Свържете се с нас и запишете своя час за консултация на телефон +359 878 60 00 71 или на e-mail адрес clinic@damyanovdental.com.

В тази галерия можете да разгледате успешни лечения при различни случаи на кореново лечение:

Дентална клиника „Дамянов“ Лечение на коренови канали лечение на коренови канали Дентална клиника „Дамянов“ Лечение на коренови канали лечение на коренови канали Дентална клиника „Дамянов“ Лечение на коренови канали лечение на коренови канали