София, ул. Казбек 57В

+359 878 60 00 71

Лечение на коренови канали

Дентална клиника „Дамянов“ Лечение на коренови канали коренови канали

До кореново (ендодонтско) лечение на един зъб се стига, когато инфекцията и токсините на бактериите при кариес достигнат до пулпата на зъба. При изчерпване на защитните й механизми се наблюдава остър пулпит – той се характеризира с много силна теглеща болка, която не се повлиява почти от никакви обезболяващи лекарства. Има и случаи, при които обаче не се наблюдава болка и процесът е хроничен, а до диагнозата се стига при смяна на стара пломба.

Най-честите случаи на коренови лечения в Дентална клиника „Дамянов“ са на релечения на неуспешни предишни интервенции, довели до периодонтити с периапикални изменения (грануломи) или по-сложни случаи на счупени канални инструменти, перфорации и прагове в кореновите канали.

В нашата клиника за ендодотските случаи се грижи един от топ ендодонтистите в България – д-р Светломир Дамянов, победител в единствените две организирани в страната състезания за кореново лечение.

Едно от най-важните признания за нашата работа е фактът, че редица колеги стоматолози изпращат свои пациенти при нас. Тази практика им дава спокойствие, че след завършването на кореовото лечение, те ще могат спокойно да се съсредоточат върху изграждането и протезирането на зъбите на своите пациенти и да имат сигурност в дългосрочен план.

В тази галерия можете да разгледате успешни лечения при различни случаи на кореново лечение:

Дентална клиника „Дамянов“ Лечение на коренови канали коренови канали Дентална клиника „Дамянов“ Лечение на коренови канали коренови канали Дентална клиника „Дамянов“ Лечение на коренови канали коренови канали