София, ул. Казбек 57В

+359 878 60 00 71

Д-р Светломир Дамянов

Дентална клиника „Дамянов“ Д-р Светломир Дамянов Д-р Светломир Дамянов
Д-р Светломир Дамянов
Основател
 • Образование и квалификация

  Д-р Светломир Дамянов е роден през 1980 г. в Русе. Завършил е с отличие средното си образование в МГ ”Баба Тонка” - Русе. Решава да е именно там, за да бъде в профилирана биологична паралелка и да се превърне в първия стоматолог в рода си. През 2005 г. това се случва и завършва стоматология в Медицинския университет в София.

  След завършването си се ориентира основно към кореновото лечение (ендодонтия), за да го превърне в своя основна сфера на дейност. През последните 10 години посещава множество ендодонтски курсове в страната и чужбина.

 • Постижения

  Д-р Дамянов е двукратен и засега единствен Ендошампион на България - победител и в двете организирани досега у нас Ендоолимпиади през 2007 и 2012 г.

  За цялото време като стоматолог е спечелил уважението на много колеги, които доверяват на него трудните си случаи на кореново лечение преди да продължат напред със своите пациенти.

  Разчитайки на това, както и на стотиците доволни пациенти на дентална клиника „Дамянов", през 2016 г. решава да създаде място, където да може да осъществи голямата си цел – да покаже, че съвременната стоматология няма нищо общо с миналото, че акцентът винаги е бил и ще бъде върху хората, техния комфорт и спокойствие.

  Успява да изгради страхотен екип, който за малкото време от създаването си твърдо е доказал, че се справя блястящо с всички поставени задачи. Поне така казват нашите пациенти. 

 • Още за д-р Дамянов

  Освен по денталната медицина, д-р Дамянов е специалист и по английски футбол - той е един от най-изявените фенове на лондонския клуб “Арсенал” у нас. Най-добрият стоматолог сред феновете на топчиите или най-големият фен на “Арсенал” сред стоматолозите - както и да го определим, няма да сгрешим.